Blog

De goedkoopste zorgverzekeringen van 2024

Introductie:

De zorgpremies voor 2024 zijn bekendgemaakt. In dit artikel lees je welke zorgverzekeringen het goedkoopst zijn in hun klasse. Er zijn verschillende soorten basisverzekeringen: budget-, natura-, combinatie- en restitutieverzekeringen.

Budgetverzekeringen:

Budgetverzekeringen zijn de goedkoopste soort basisverzekeringen. Ze hebben vaak een beperkte keuze aan zorgaanbieders en/of bieden weinig aanvullende verzekeringen. De goedkoopste budgetverzekering in 2024 is de FBTO Basis polis met een premie van € 131,95 per maand.

Naturaverzekeringen:

Naturaverzekeringen zijn de meest populaire soort basisverzekeringen. Ze bieden een ruime keuze aan zorgaanbieders en vergoeden de kosten van zorg die je bij een aangesloten zorgverlener krijgt. De goedkoopste naturaverzekering in 2024 is de Nationale Nederlanden basisverzekering met een premie van € 140,50 per maand.

Combinatieverzekeringen:

Combinatieverzekeringen combineren de voordelen van een budgetverzekering en een naturaverzekering. Ze bieden een beperkte keuze aan zorgaanbieders, maar vergoeden de kosten van zorg die je bij elke zorgverlener krijgt. De goedkoopste combinatieverzekering in 2024 is de VinkVink basisverzekering met een premie van € 132,90 per maand.

Restitutieverzekeringen:

Restitutieverzekeringen vergoeden de kosten van zorg die je bij elke zorgverlener krijgt, ongeacht of die zorgverlener bij de verzekeraar is aangesloten. Er zijn nog maar drie restitutieverzekeringen op de markt. De goedkoopste is de Aevitae basisverzekering met een premie van € 160,95 per maand.

Conclusie:

De goedkoopste zorgverzekering in 2024 is de FBTO Basis polis met een premie van € 131,95 per maand. Als je een ruimere keuze aan zorgaanbieders en/of meer aanvullende verzekeringen wilt, betaal je meer. De Nationale Nederlanden basisverzekering is de goedkoopste naturaverzekering met een premie van € 140,50 per maand. De VinkVink basisverzekering is de goedkoopste combinatieverzekering met een premie van € 132,90 per maand. De Aevitae basisverzekering is de goedkoopste restitutieverzekering met een premie van € 160,95 per maand.

Nieuws & informatie

Laatste nieuws op gebied van onze vergelijkers en verzekeringen.

Populair

De goedkoopste zorgverzekeringen van 2024

De goedkoopste zorgverzekeringen van 2024

Lees meer ->
Populair

Gas en Elektriciteit: Groene energieopties vergelijken

In de hedendaagse wereld, waar duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, is de keuze voor groene energieopties een belangrijke overweging voor veel huishoudens. Het kiezen van de juiste energieleverancier die zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief is, kan echter een uitdaging zijn. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van groene energieopties en geven we tips over hoe je de beste keuze kunt maken zonder de bank te breken.

Lees meer ->